הסנהדרין 41 ראש העין

שעות הפעילות 9:00-19:00

תחומי התמחות

דיני משפחה

דיני המשפחה, הינו תחום המתמודד עם סוגיות משפטיות מורכבות ומלווה בנושאים רגישים וסוערים, ולעיתים אף בעת משבר מלווה בתסכול ואמוציות רבות רגע לפני שחלילה התא המשפחתי עומד להתפרק .

דיני המשפחה נוגעים בנושאים רבים. על פי שיטת המשפט בישראל דיני המשפחה נידונה בשתי ערכאות: ביתהדין הרבני בענייני גיטין , ובית המשפט לענייני משפחה. חשוב מאוד לדעת באיזו ערכאה מומלץ לפעול ולעיתים כדאי אף לצד מסוים לפתוח בהליך ראשון כדי לתפוס את הסמכות בערכאה הרצויה– המכונה "מרוץ הסמכויות."

משרדנו עוסק בהסכמי ממון, גישור, הסכם גירושין, מזונות ילדים, ניכור הורי, משמורת הורים משותפת, חלוקת רכוש בגירושין, פירוק שיתוף, התרת נישואין אזרחיים, ידועים בציבור, אלימות במשפחה, צווי הגנה, צוואות וירושות, ייפוי כוח מתמשך ועוד.

 

מה מצופה מעורך דין לענייני משפחה?

מעורך הדין העוסק בתחום המשפחה מצופה כי יהיה סבלני ומנוסה, קשוב ומסור, מודע לכאב ולקושי שחווים בתקופה מורכבת וילווה את לקוחותיו ביחס אישי ומקצועי לאורך כל הדרך, אך מנגד יכין את התיק במקצועיות יידע לעמוד וללחום את זכויותיהם באסרטיביות, ובאסטרטגיה נכונה וחכמה.

בדרך לגירושין עוצרים בגישור

כיום תהליך הגישור הוא אחד הדרכים היעילות (אם בחרתם) להתגרש.

מטרת הליך הגישור הינו יצירת הסכמות מבעוד מועד בין בני הזוג ועד להגעת הסכם גירושין מסודר וממצה שלבסוף יקבל תוקף של פסק דין, המייתר את הריצה לערכאות משפטיות הכרוכות בהוצאות כספיות מכבידות, זמן שיפוטי ארוך (שיודעים איך נכנסים אליו אך לא יודעים איך יוצאים ממנו), כאב אישי ומשפחתי שבסופו של יום מונע  מלחמות מיותרות.

כאשר צורכי וטובת הילדים נמצאת בראש מעיינינו.

מה עורך דין מזונות יכול להשיג עבורי?

בישראל, מזונות ילדים שגילם עד 6, מוטלים על האב. לכן, למרות שינויים שנעשו בסוגייה, עדיין יותר אבות משלמים מזונות, אף אם הוחלט על משמורת שווה. הדיון סובב לרוב סביב גובה המזונות שיש לשלם. בגילאי 6-15 קיימת חובת מזונות על שני ההורים, ולכן במקרה זה העניין תלוי בסוג המשמורת עליה הוחלט, ברמת השתכרות כל אחד מבני הזוג, וכן הבדלים רלוונטיים נוספים. בכל אופן, בכל הסדר מזונות יש לקחת בחשבון את ההוצאות הכרוכות בשהות הילדים אצל בן או בת הזוג, כגון מגורים ואוכל, ובנוסף הוצאות שאינן קשורות לשהות כדוגמת חינוך, הוצאות רפואיות וכדומה. עורכת דין מזונות מנוסה תשיג עבורכם הסדר מזונות הוגן הכולל את כלל סוגי ההוצאות, המתאים להסדר המשמורת ולרמת ההכנסה של בני הזוג.

הסכמים במשפחה

משרדנו עורך הסכמים עבור לקוחות המעוניינים להסדיר עניינים שונים בתוך המשפחה. בין ההסכמים שאנו עורכים: הסכם ממון, הסכם חיים משותפים, הסכם פרידה, הסכם הורות, הסכם גירושין, הסכם שלום בית, הסכם הורות ללא זוגיות, הסכם מתנה או הלוואה, הסכם בין יורשים  ועוד

מקרקעין

עורך דין לענייני מקרקעין נדרש להיות בקיא בדיני המקרקעין ובסוגיות פשוטות ומורכבות כאחד. טיפול בחוזי מכר, חוזי רכישה, הבנת נסח הטאבו, מיסוי מקרקעין, בדיקת החוזה וכל המסמכים הנלווים לביצוע עסקת המכר או הרכישה, ביצוע בדיקות מקדימות של הנכס כגון זכויות בנייה, חריגות בנייה, איתור עיקולים או צווי מניעה, יתרת משכנתא וסילוקה, בחינת הערות אזהרה אם ישנן כאלה, העברת נכסים בין קרובים בתמורה ושלא בתמורה טיפול ורישום העברת זכויות בלשכת רישום המקרקעין ועוד…

 

על עורך הדין להתריע על כל בעיה חוזית או בעיית רישום, עליו ללוות את העסקה לכל אורך הדרך מהמשא ומתן ועד לחתימות המיוחלות. עורך הדין מחויב לאדם ששכר את שירותיו לקידום העסקה והאינטרסים העומדים לזכות לקוחו, תוך כדי צמצום סיכונים, תוך כדי חיסכון כספי, ידע וניצול מירבי של הטבות המס המגיעות ללקוח ומיצוי זכויות לפטור ממס בגין העסקה, לרישום הערות האזהרה במהירות.

לא אחת עסקאות מעין אלה הן עסקאות חייו של הלקוח וככאלה מצריכות תשומת לב מרבית לפרטים הקטנים ואמינות.

בדיקת בעלות על הדירה הנרכשת

בכל רכישת דירה אחת הפעולות הראשוניות והחיוניות היא בחינת רישום הבעלות על הנכס.

מבדיקת נסח הטאבו  למול ת.ז ניתן לוודא שהדירה אכן רשומה תחת בעלותו של האדם שטוען כך . 

בדיקה מעין זו נחוצה על מנת לוודא שכל הפרטים הרשומים בנוסח הטאבו תואמים את המציאות בפועל בנכס.

עזרתו של עורך הדין בתהליך רכישת דירה

  1. ביצוע בדיקות מקדמיות ותכנוניות .
  2. ייעוץ אישי בענייני מיסוי מקרקעין במטרה לצמצם את סכום תשלום המס.
  3. ניהול התקשרות משא ומתן למול עורך הדין של הצד שכנגד מוכר הדירה או הקבלן.
  4. בדיקת טיוטת החוזה לרכישת הדירה.
  5. הסבר מפורט לגבי חובות וזכויות הלקוח בעסקה .
  6. עורך הדין משמש כנאמן לכספים בחשבון הנאמנות עד לסיום העסקה. 

 

משרדנו מהווה גורם מקצועי אמין ומוסמך לליווי עסקאות מקרקעין במגזר הפרטי, עם ניסיון רב,
תוך כדי תכנון מס נכון שבעסקה העשוי לחסוך לכם עשרות אלפי שקלים.

ייפוי כוח מתמשך

מהו ייפוי כוח מתמשך ?

ייפוי כוח מתמשך זהו מסמך משפטי הנותן אפשרות לכל אדם מעל גיל 18 בעודו צלול בחייו להחליט את מי ירצה למנות לו כאפוטרופוס בעתיד, כאשר הוא לא יוכל לקבל החלטות בעצמו ויהפוך לבלתי כשיר מסיבות כאלה ואחרות- כמו דמנציה, חלילה פגיעה בזיכרון, זקנה  (ובשפה המשפטית לא "מבין בדבר") לנהל ולטפל בענייניו האישיים, הכספיים, והרפואיים.

למעשה ייפוי כוח המתמשך נכנס לתוקף כאשר הממנה הפך בלתי כשיר.

ניתן למנות את אותו מיופה הכוח לכל העניינים הרצויים, אך ניתן גם למנות מספר מיופי כוח. לדוגמא- למנות מיופה כוח אחד שינהל את הנושא הכספי והאחר בנושא הרפואי . ניתן למנות אדם מיודע, זאת אומרת שהאדם הממנה רשאי לציין בייפוי הכוח המתמשך אדם אחד או יותר (שמכונה "אדם מיודע"), שיהיה על מיופה הכוח לדווח לו על החלטות או פעולות בנושאים המנויים בייפוי הכוח, והוא רשאי לקבוע כי מיופה הכוח ידווח על פעולותיו לאפוטרופוס הכללי.

תיקון לחוק האפוטרופסות בעצם מחליף את המצב שהיה בעבר, שהצריך לגשת לאפוטרופוס הכללי מטעם המדינה, והוא היה מחליט וממנה מי הקרוב או מי מבן המשפחה יהיה האפוטרופוס ויצטרך לתת דוחות חודשיים לאפוטרופוס הכללי על ההתנהלות הכספית לגבי אותו בלתי כשיר.

מיופה כוח הוא האדם שהוענקו לו הסמכויות לקבל החלטות בשמו של מי שמינה אותו, וחובה לקבל את הסכמתו של מיופה הכוח למינויו, ולא ניתן להכריח אותו לשמש כמיופה כוח.

ייפוי כוח מתמשך נועד להעניק למיופה כוח את האפשרות לקבל החלטות עבור מי שאינו מסוגל עוד לקבל אותן, אך ישנן פעולות שלא ניתן לבצע כלל במסגרת ייפוי הכוח המתמשך, וכאלה הדורשות אזכור מפורש בייפוי הכוח ואף גם אם צוינו במפורש בייפוי הכוח, בית המשפט הוא שיידרש לאשר אותן.

לדוגמא הלוואות עד 100,000 ₪ ולמה שהוזכר במפורש ועד הסכום שנקבע בייפוי הכוח.

עסקה במקרקעין, העברה, שעבוד, חלוקה או חיסול של יחידה משקית בחקלאות, בתעשייה, במלאכה או במסחר, או של דירה.

ביטול ייפוי כוח מתמשך

הממנה עצמו יכול לבטל את ייפוי הכוח המתמשך שערך אם רצונו בכך – הן טרם כניסתו לתוקף והן לאחר כניסתו. 

אם קבע הממנה במפורש טרם כניסת ייפוי הכוח לתוקף, כי על ייפוי הכוח להמשיך ולעמוד בתוקף גם אם יודיע על כוונתו לבטלו לאחר כניסתו לתוקף – ייוותר ייפוי הכוח בתוקף, וכדי לבטלו יש לפנות לבית המשפט.

ייפוי כוח מתמשך יכול לערוך רק  עורך דין שעבר הכשרה מיוחדת מטעם משרד המשפטים והאפוטרופוס הכללי .

כיום עורך הדין העורך את הייפוי כוח מתמשך מחויב להפקידה ישירות באתר האפוטרופוס הכללי עד הגיע העת לשימושה בעוד האדם בחייו.

ייפוי כוח מתמשך מתבטל עם מותו של האדם הממנה – להבדיל מצוואה שמימושה רק לאחר מות האדם.

ההבדל בין ייפוי כוח בלתי חוזר לייפוי כוח מתמשך

ייפוי כוח בלתי חוזר נועד בעיקרו להבטיח זכויות לצד שלישי ותחולתו נמשכת גם לאחר פטירת הממנה, ואילו ייפוי כוח מתמשך מתייחס אך ורק לתקופת חייו של הממנה.

 עם פטירת האדם הממנה בטל ייפוי הכוח.

דיני עבודה

דיני העבודה מסדיר סוגיות שקשורות במקום העבודה לעניין יחסי עובד-מעסיק

חלקן מהסוגיות בחוק קוגנטיות (שלא ניתן להתנות עליהן או לוותר עליהם).

בענייני יחסי עובד/ מעסיק ישנה ערכאה שיפוטית נפרדת מבתי המשפט הנקרא בית הדין האזורי לעבודה 
אני כעו"ד בחרתי להיות שם בשבילכם העובדים ולתת לכם את הייעוץ המשפטי הטוב ביותר כעובדים על מנת להגן על הזכויות שלכם בנושאים כמו: שיחת שימוע, פיצויי פיטורין, התפטרות, דמי הבראה ,נסיעות, פדיון ימי חופשה , ימי מחלה,  גמול שעות נוספות ,הרעת תנאים בעבודה, הזכות להפסקה בעבודה, זכויות נשים בעבודה, הטרדה מינית, אי קבלת תלושי שכר, חובת ביטוח פנסיוני, ופנסיה התעמרות במקום העבודה ועוד.

עובדים לא תמיד מודעים לזכויותיהם

שימוע –  ייתכן נוהל לא תקין לאופן הזמנה לשימוע, עובד רשאי להזמין נציג מטעמו כמו בן משפחה ואף עו"ד מטעמו .

זכות השימוע והטיעון מוקנית לעובד לא רק במקרה של פיטורים, אלא גם במקרים שבהם מבקש המעסיק לשנות את תנאי ההעסקה כגון : העברה לתפקיד אחר, שינוי היקף המשרה, הפחתת שכר או שינוי מיקום העבודה.

הרעת תנאים – לאחר שכבר הורגלתם לתנאים מסוימים, הרעת תנאים במקום העבודה עשויה לגרום לעוול, במקרים מסוימים ניתן יהיה להגיש בגין הרעת תנאים תביעה בבית הדין לעבודה.

 

זכויות עובדים – קשורות גם לתנאי עבודה ולא רק לפיטורין. כדי להבטיח סביבת עבודה הולמת ואת התנאים המגיעים לכם כדאי  מומלץ להתייעץ עם עורכת  דין שתסביר לכם בדיוק מה הן הזכויות שלכם.

 

התעמרות בעבודה– המעסיק מתייחס אלייך בזלזול, בצורה בוטה ופוגענית,  חש התנכלות או השפלה ייתכן וזו התעמרות.

 

חוק הודעה לעובד– החוק אינו מחייב את המעסיק והעובד לחתום על חוזה עבודה ביניהם, אך חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה) מחייב כל מעסיק למסור לעובד הודעה על תנאי העבודה לא יאוחר מ-30 ימים מהיום שהעובד התחיל לעבוד אצלו, ההודעה תימסר בכתב ועליה לפרט את תנאי העבודה, לרבות שכר, תנאים סוציאליים, שעות העבודה וכו'.


ביטוח פנסיוני חובה- משנת 2008 ואילך, חלה חובה לבטח את כלל העובדים במשק בביטוח פנסיוני, כלומר, להפריש שיעור מסוים משכר העובדים, ולהעבירו לגוף פנסיוני שהעובדים בחרו בו. ההפרשות לגוף הפנסיוני ממומנות בחלקו על ידי המעסיק ובחלקו על ידי העובדים

חדלות פירעון והוצאה לפועל

מהו חוק חדלות פירעון?

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תשע"ח 2018 , אשר נכנס לתוקף בשנת 2019 קובע מסלול שיקום כלכלי עבור החייב אם זה אדם יחיד או תאגיד, ובעצם מחליף את החוק הקודם שבעבר היה נקרא פשיטת רגל.

מתי מתקיים חדלות הפירעון?

חדלות הפירעון הוא מצב כלכלי בו אין בידיו של האדם היחיד ,כלומר שאינו רשום כתאגיד לשלם את חובותיו והן חובותיו העתידיות במועד שנקבע, וזאת משום שסך הכנסותיו ונכסיו נמוכים מסך התחייבותיו.

ככלל מטרת הליך חדלות הפירעון הוא להוציא את החייב היחיד (או התאגיד) מהר ככל הניתן ממצב של חובות כלפי הנושים שלו ועד למתן הפטר.המטרה העיקרית העומדת לנגד עיניו של חוק חדלות פירעון, היא להוביל  את החייב לכדי הבראה כלכלית, במסגרתו של השיקום הכלכלי מקבלים הנושים את חובם מתוך החזרממה שנצבר בקופת הנשייה, ולחייב (המכונה היחיד) מתאפשרת השתלבות מחדש בשוק הכלכלי ,לפתוח דף חדש וחיים חדשים וללא חובות .ראשיתו של הליך חדלות פירעון הינו בהגשת בקשה למתן צו לפתיחת הליך חדלות פירעון ליחיד, ביטול העיקולים ועד לקבלת הפטר.

ישנם שלושה גופים שונים אשר עוסקים בבקשות של הליכי חדלות פירעון

  1.  ההוצאה לפועל של רשות האכיפה והגבייה הוא הגוף האחראי על טיפול בהליכים  של יחידים אשר חובותיהם נמוך מסך 161,236 תיקים אלו לא יועברו בפני בית המשפט ויוגשו להסדר בפני רשם ההוצאה לפועל. כמו כן אדם אשר סך חובותיו עולה על סכום של 53,745 ₪  רשאי אף הוא להגיש בקשה לפתיחת הליך ,למעט מקרים מיוחדים  מאוד בהם יאושרו תיקים של חובות הנמוכים מסך זה .

2. הממונה על הליכי חדלות הפירעון במשרד המשפטים קרי האפוטרופוס הכללי וכונס הנכסים הרשמי הוא זה האמון על טיפול בהליכים של יחידים שסך חובותיהם גבוה מסכום של 161,236 ₪ ואשר ידונו בבתי משפט שלום.

3. בתי המשפט המחוזיים הוא הגוף האחראי על הליכי חדלות פירעוןשל התאגיד,אשר יבחן את פוטנציאל השיקום הכלכלי של התאגיד וייתן את המלצתו בעת הצורך לפירוק החברה.

מונחי יסוד בהליך חדלות הפירעון שחשוב להכיר

הממונה

הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי, הוא למעשה הכונס הרשמי והוא  מתפקד כרשות מנהלית שאחראית על ניהול ההליך וממליץ על תוכנית השיקום .

נאמן

הנאמן הוא עורך הדין, אף הוא אמון על ניהול ההליך אשר יגיש דוח ממצאי בדיקה לממונה על ניהול ההתנהלות במשך תקופת השיקום, גיבוש תכנית השיקום,ועל חלוקת הכספים שנצברו לטובתהנושים מקופת הנשייה.

הצדדים בהליך

הצדדים העיקריים בהליך כוללים לרוב את הממונה, את הנאמן, את הנושים, את היחיד או  התאגיד מגישי הבקשה.

 

מחפשים שירות מקצועי ואישי?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

תפריט נגישות